Onze omgeving en wij

Yeah! Wij werken klimaatneutraal.

Be nice! Dat is het belangrijkste motto van onze onderneming. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol en dat heeft zowel betrekking op hoe we met elkaar omgaan, als hoe wij met de hulpbronnen omgaan die onze Aarde ons biedt.

Een werkomgeving die wordt gekenmerkt door menselijkheid en waardering is de hoeksteen van onze bedrijfscultuur, en daarnaast heeft de bescherming van het milieu bij ons de hoogste prioriteit.

Onze drie pijlers van klimaatneutraliteit:

In 2018 bedroeg onze CO2-voetafdruk zo'n 600 ton. Dit is berekend door Joanneum Research. Sinds september 2019 werken wij volledig CO2- en klimaatneutraal en zijn ook als dusdanig gecertificeerd door ReGreen. Om dit doel te bereiken hebben wij een klimaatplan opgesteld die bestaat uit drie belangrijke pijlers:

Vermijden

De beste manier om CO2 te reduceren, is om het helemaal niet op te wekken. Daarom proberen wij zo weinig mogelijk CO2 te produceren bij onze bedrijfsprocessen. Door de hoge energie-efficiëntie van onze nieuwe hallen, die het grootste gedeelte van hun energie halen uit onze eigen zonnepanelen met een vermogen van 200kWp, tot ons eigen elektrische wagenpark.

Bij het selecteren van onze leveranciers en producenten speelt duurzaamheid en milieuvriendelijke productie ook een belangrijke rol.

Verminderen

Waar CO2-uitstoot niet te vermijden is, zoeken we naar mogelijkheden om het in te dammen. Op de volgende manieren doen we ons best om de uitstoot zo laag mogelijk te houden:

 • Duurzame gebouwen met veel hout en hoge energie-efficiëntie
 • Elektrische apparaten met de hoogste energie-efficiëntie
 • Onze medewerkers aansporen om het openbaar vervoer te nemen, en daarvoor de kosten ook over te nemen.
 • Verwarming en koeling wordt voor 60 tot 100 procent gedaan door een nabijgelegen biogasinstallatie.
 • Plasticvrije, milieuvriendelijke verzendmaterialen die eveneens vrij zijn van lijm en kleefstoffen
 • Bewuste recycling van afval en waardevolle stoffen
 • Regionaal en biologisch eten in de kantine

niceshop's headquarters

Compensatie

Wij compenseren de overige CO2-uitstoot via ReGreen via een mix van projecten in India, Bangladesh en Peru, om klimaatgassen verder te reduceren. Alle projecten zijn gecertificeerd door de VN, en het terugbrengen van schadelijke klimaatgassen is bij deze projecten gegarandeerd. Wij steunen de volgende drie projecten:

Windenergie in India

Wij steunen windenergieprojecten in Maharashtra. Tot nu toe zijn 16 windturbines met een vermogen van 2,1 MW per stuk in gebruik genomen, hierdoor wordt de nieuwbouw van nieuwe kolencentrales overbodig, en voor elke ton CO2 die wij hiermee compenseren kunnen zes personen in India worden voorzien van duurzame energie.

Voordelen:

 • Het vervangen van energie uit fossiele bronnen

Waterbehandeling in Bangladesh:

Het wetenschappelijk geverifieerde UV-waterdesinfectie-instrument WADI is een van de acht betrouwbare drinkwaterbehandelingsmethoden van de WHO. WADI elimineert de energie-intensieve afkooksing van drinkwater met brandhout door aan te geven wanneer bacteriën in het water zijn gedood door UV-straling.

Voordelen:

 • Zuivering van 7.000.000 liter drinkwater in het projectgebied

Bosbescherming in Peru

Als onderdeel van dit project worden boeren ondersteund bij de overgang naar duurzame cacaoproductie. In het proces wordt aangetast land hersteld en tegelijkertijd wordt de druk voor ontbossing verminderd. Dit biedt mensen op de grond de mogelijkheid om hun levensonderhoud duurzaam en bosvriendelijk te houden, terwijl tegelijkertijd een barrière wordt gecreëerd om het regenwoud te beschermen.

Voordelen:

 • De aanplanting van nieuwe bomen en de bescherming van meer dan 500.000 hectare bos
 • Het creëren van 632 banen
 • De bescherming van 30 diersoorten zoals reuzengordeldier, blauwe ara en reuzenotter in het projectgebied

De toekomst is duurzaam!

Natuurlijk hebben we verdere activiteiten gepland voor de bescherming van ons klimaat in de toekomst. Deze omvatten onder andere de implementatie van een internetplatform, waarmee onze medewerkers gezamenlijke reizen kunnen organiseren om via de app te werken of het verzoek aan onze leveranciers om goederen met minder verpakkingsmateriaal te leveren.

niceshops CO2 Compensation